20 ℃Részben felhős
2017. október 20., péntek • Vendel

Újhagymás burgonyaleves

Mariann , 2017. szeptember 27.
Ha már itt a burgonya szezonja, akkor mindenképpen érdemes belőle egy finom, krémes levest készíteni. Hamar össze lehet dobni az alábbi receptet és biztosan mindenkinek ízleni fog a családban.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg burgonya
 2 evőkanál vaj
 1 csokor újhagyma
 5 pohár víz vagy zöldségleves
 Só, bors
 kevés petrezselyem

Elkészítés:
A burgonyát vágjuk össze és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután a vajon pároljuk meg a karikákra vágott újhagymát, közben sóval és borssal szórjuk meg. Öntsük fel vízzel vagy leveslével és kezdjük el főzni. Alacsony lángon 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a főtt burgonyát.

Ezután egy turmixgéppel pürésítsük a levest, majd ha még kell, akkor adjunk hozzá vizet, sót és borsot. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
 
nincs még hozzászólás