2019. június 26., szerda • János, Pál

Újévi lencsefőzelék

Mariann , 2014. január 01.
Hogy 2014-ben is szerencsénk legyen, és bőség a családban, kötelező a lencsefőzelék fogyasztása, ezért most megtudhatjátok, hogyan is készítsétek el, ezt az egyszerű ételt.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g lencse
 1 db vöröshagyma
 só, bors
 babérlevél
 egy kevés olívaolaj
 2 evőkanál liszt
 kevés ecet

Elkészítés:
A lencsét főzés előtt áztassuk be vízbe, hogy megpuhuljon, majd öntsük le róla a vizet. A hagymát vágjuk fel apróra és egy lábosba tegyük bele a lencsével együtt. Tegyünk hozzá annyi vizet, hogy kétujjnyira ellepje. Sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a babérlevelet is, és közepes lángon puhára főzzük.

Főzés közben egy barnás hab keletkezik, ezt egy szűrő segítségével szedjük le. Készítsük el a rántást. Kevés olajon a lisztet megpirítjuk és a lencséhez adjuk. Kevergessük, hogy jó sűrű, főzelék állagú legyen. Egy kevés ecetet adjunk még hozzá és kész is a lencsefőzelékünk.

Ha maradt egy kis malacsült, akkor tegyünk a főzelék mellé belőle, vagy virslit pirítsunk meg és azzal tálaljuk a lencsét.
 
6 hozzászólás

Sonci • Messiás #6 • 5 éve, 11 hónapja és 6 napja

quintipor írta:
Lehet, hogy azért nincs pénzem, mert nem eszem lencsét?
Ez a kérdés bennem is felmerült!

quintipor • Csirke #5 • 5 éve, 11 hónapja és 6 napja

Lehet, hogy azért nincs pénzem, mert nem eszem lencsét?

Sandy • Messiás #4 • 5 éve, 11 hónapja és 13 napja

leoni írta:
Ma ezt ettem én is! Egy kis oldalassal megbolondítva!
Én is pontosan így szeretem!

leoni • Messiás #3 • 5 éve, 11 hónapja és 13 napja

Ma ezt ettem én is! Egy kis oldalassal megbolondítva!

krisztike • Überbrutál #2 • 5 éve, 11 hónapja és 13 napja

Hmmm de gusztusos!

Gizus • Überbrutál #1 • 5 éve, 11 hónapja és 13 napja

Már ettünk is! Finom volt nagyon!

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.