Hozzávalók:
750 g újburgonya
3 tojás
50 g zöld olívabogyó
fehérborecet
olívaolaj
2 mogyoróhagyma
1 citrom
fél csokor zöld spárga
petrezselyemzöld
kapor
125 ml főzőtejszín
Elkészítés:
A burgonyákat mossuk meg, majd ha kell pucoljuk meg és bő, sós vízben főzzük puhára. Majd hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat főzzük keményre. A spárga fás részét vágjuk le, a többit pedig 2 cm nagyságúra vágjuk fel. Egy serpenyőben kevés olívaolajon pároljuk meg pár perc alatt.
Végül keverjük össze a burgonyát, a félbe vágott olívabogyókat és a spárgát egy tálban. Tegyük rá a félbe vagy cikkekre vágott tojásokat is. Kevés olívaolajat keverjünk össze a tejszínnel, a citrom levével és a fehérborecettel. A fűszereket vágjuk apróra és adjuk az öntethez, majd a salátát öntsük nyakon vele.
Keverjük össze és hidegen tálalhatjuk is.