8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Új-Angliai pulykasült

2016. november 24.
8.9621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Csirke helyett érdemes sok pulykahúst is fogyasztani, hiszen a pulykának is nagyon jó a húsa, egyáltalán nem hizlal és a szívnek is jót tesz. Salátákba is lehet tenni, vagy akár szendvicsekbe vagy tésztaételekbe. Ma megmutatjuk, hogy süsd meg egyben.


Hozzávalók:
egy nagyobb pulyka egyben
2 csésze só
1 csésze cukor
3 db babérlevél
1 evőkanál fekete bors
3 ág friss rozmaring, kakukkfű és zsálya
1 db nagyobb hagyma
2 db zeller
2 db sárgarépa

Elkészítés:
A pulykát alaposan mossuk át, majd tegyük egy nagyobb tepsire. Alaposan sózzuk be, majd egy nagyobb edénybe tegyünk még sót, borsot, cukrot, babérlevelet és a többi fűszernövényt és engedjük fel vízzel. Helyezzük bele a pulykát, majd tegyük egy egész éjszakára a hűtőbe.

Másnap vegyük ki az edényből és töröljük szárazra a pulykát. A belsejébe tegyünk borsot és sót, valamint az apróra vágott zellert, sárgarépát és a negyedekre vágott hagymát. Előmelegített sütőben a legmagasabb hőfokon 30 percig sütjük, majd lejjebb vesszük és további 3 órán át sütjük. Fél óránként forgassuk meg a pulykát végül ha megsült, pihentessük fél órát a sütőben, mielőtt felvágnánk.
3 hozzászólás

Lili

8 éve, 14 napja

Nálunk sajna nem sok helyen lehet egyben pulykát venni. Nem nagy divat.

válasz erre

zsebibaba

8 éve, 15 napja

Fincsi pulykasült.

válasz erre

Pillangó

8 éve, 15 napja

Idén tervezzük h veszünk egy komplett pulykát karácsonyra. mosolygó smiley Ezt el is mentem.

válasz erre