Hozzávalók:
egy nagyobb pulyka egyben
2 csésze só
1 csésze cukor
3 db babérlevél
1 evőkanál fekete bors
3 ág friss rozmaring, kakukkfű és zsálya
1 db nagyobb hagyma
2 db zeller
2 db sárgarépa
Elkészítés:
A pulykát alaposan mossuk át, majd tegyük egy nagyobb tepsire. Alaposan sózzuk be, majd egy nagyobb edénybe tegyünk még sót, borsot, cukrot, babérlevelet és a többi fűszernövényt és engedjük fel vízzel. Helyezzük bele a pulykát, majd tegyük egy egész éjszakára a hűtőbe.
Másnap vegyük ki az edényből és töröljük szárazra a pulykát. A belsejébe tegyünk borsot és sót, valamint az apróra vágott zellert, sárgarépát és a negyedekre vágott hagymát. Előmelegített sütőben a legmagasabb hőfokon 30 percig sütjük, majd lejjebb vesszük és további 3 órán át sütjük. Fél óránként forgassuk meg a pulykát végül ha megsült, pihentessük fél órát a sütőben, mielőtt felvágnánk.