23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Uborkaleves

2014. május 31.
2.4451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy isteni vegetáriánus étel receptjét mutatjuk meg nektek, mégpedig a hideg uborkalevesét. Egyszerű az elkészítése, nem hizlal, ugyanis kevés kalóriát tartalmaz.
 


Hozzávalók:
25 dkg uborka
2 dl natúr joghurt
1-2 gerezd fokhagyma
só, fehérbors
citromlé
kapor
ásványvíz

Elkészítés:
Az uborkát megmossuk és apróra lereszeljük. Egy tálba beletesszük és összekeverjük a sóval és a fokhagymával, majd állni hagyjuk körülbelül 20 percig.

Ezután belekeverjük a joghurtot vagy tejfölt, majd felengedjük annyi ásványvízzel, amennyire sűrűre akarjuk csinálni. Minél sűrűbb, annál kevesebb vizet teszünk bele. Végül pedig ízesítjük a levest a citromlével és a kaporral. Tálalásig hűtőben tároljuk. Aki szeretné, az tálaláskor egy szem paradicsomot felkockázhat és beleteheti a levesbe.
5 hozzászólás

banojne

11 éve, 11 hónapja és 9 napja

Szoktam csinálni, nagyon jó ilyenkor a melegben. mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

11 éve, 11 hónapja és 19 napja

Imádom az uborkát, úgyhogy ezt is fogom. mosolygó smiley

válasz erre

bonita

11 éve, 11 hónapja és 19 napja

Nem lehet rossz. Nyáron biztos jól fog esni.

válasz erre

Sandy

11 éve, 11 hónapja és 19 napja

Guszta (NEM!röhögő smiley)!mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 11 hónapja és 19 napja

Ezt így első látásra... Kihagynám! röhögő smiley

válasz erre