0 ℃Tiszta idő
2020. április 03., péntek • Buda, Richárd

Tzatzikis burgonyasaláta

Mariann , 2020. március 07.
Mai receptünk egy finom és frissítő burgonyasaláta, mely tökéletes választás lehet egy könnyed ebédhez, húsok mellé, de a közeledő húsvétra is elkészíthetjük. A tzatzikis burgonyasalátát jól behűtve tálaljuk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg sárga burgonya
 1 db uborka
 1 db lilahagyma
 4 dl görög joghurt
 1/4 teáskanál citromhéj
 1 evőkanál citromlé
 3 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál víz
 friss kapor
 só, bors

Elkészítés:
A burgonyákat pucoljuk meg, majd vágjuk össze tetszés szerinti méretre. Ezt követően egy nagyobb edénybe tegyük bele, adjunk hozzá vizet és sót, majd főzzük puhára a burgonyát. Közben elkészítjük a szószt, ehhez egy nagy tálba tegyük bele a joghurtot, majd adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, az olajat, a vizet és a fűszereket. Alaposan keverjük el és ha kell még ízesíteni tegyük meg.

Az uborkát és a hagymát vágjuk össze, majd a kihűlt burgonyával együtt adjuk a szószhoz. Keverjük össze és tegyük a hűtőbe néhány órára.
 
nincs még hozzászólás