2019. március 22., péntek • Beáta, Izolda

Túrós csörögefánk

Mariann , 2019. január 13.
Lassan itt a farsangi szezon, melynek egyik fő hozzávalója a fánk. Az egyik legegyszerűbb fűnk, a túrós csörögefánk, amit bárki könnyedén elkészíthet, csupán néhány hozzávaló szükséges.


Hozzávalók:
 250 g finomliszt
 só ízlés szerint
 1 evőkanál cukor
 1 teáskanál szódabikarbóna
 300 g tehéntúró
 2 db tojás
 5 dl napraforgó olaj
 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és a szódabikarbónát. A túrót egy másik tálba tesszük és egy villával összetörjük. A túróhoz hozzákeverjük a lisztes keveréket és a tojást. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd hűtőbe tesszük 1 órára.

Ezután a tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd egy késsel vagy egy pizzavágóval rombuszokat vágunk a tésztából és mindegyik közepén egy bevágást ejtünk. A rombusz felső részét megcsavarjuk. Végül bő forró olajban kisütjük a fánkokat. Lekvárral és porcukorral kínáljuk.

Fotó: agroforum.hu
 
nincs még hozzászólás