0 ℃Tiszta idő
2020. február 28., péntek • Elemér

Túrós császármorzsa

Mariann , 2019. július 26.
Mai receptünk egy finom desszert, melynek nem lehet ellenállni. A császármorzsát már sokan ismerik, de túrósan biztosan kevesen fogyasztották eddig. Most eláruljuk, hogyan készíthetjük el ezt az édességet.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g tehéntúró
 4 tojás
 3 evőkanál búzadara
 1 púpozott evőkanál finomliszt
 3 evőkanál cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 3 evőkanál tejföl
 50 g vaj
 1 citrom héja

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét és a tojássárgákhoz keverjük hozzá a cukrot. Ezután mehet bele a túró, a búzadara, a liszt, a vaníliás cukor, a tejföl, a citromhéj és a vaj. Jól összedolgozzuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan keverjük a habot a túrós masszához, hogy egy könnyed tésztát kapjunk.

Egy kisebb tepsit vajazzunk ki, lisztezzük be és öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, ezután kivesszük és összetördeljük. Majd visszatoljuk és aranybarnára sütjük. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.
 
nincs még hozzászólás