8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Túrógombóc

2014. február 19.
2.0601
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy klasszikus édesség a mai receptünk, melyet már nagymamáink is készítettek a férjeiknek és a gyermekeiknek. A könnyű desszertet akár főételként is fogyaszthatjuk.


Hozzávalók:
500 g túró
2 tojás
6 evőkanál búzadara
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
csipet só
2 evőkanál olaj
100 g zsemlemorzsa
porcukor
tejföl

Elkészítés:
Első lépésként a túrót szitáljuk át jó alaposan, majd adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a cukrot és a csipet sót, jól összedolgozzuk és fél órát állni hagyjuk. Tegyünk oda egy nagy lábosban sós vizet, majd kezdjünk el gombócokat készíteni a túrós masszából.

Közepes lángon, körülbelül 5 percig főjenek a gombócok. Szűrjük le őket és az olajon megpirított zsemlemorzsában forgassuk meg a túrógombócokat. Porcukorral meghintve, tejföllel leöntve tálaljuk. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.
6 hozzászólás

vyck66

10 éve, 9 hónapja és 19 napja

én is így szoktam készíteni

válasz erre

hemberender

11 éve, 15 napja

Örök kedvenc!

válasz erre

krisztike

11 éve, 15 napja

Mindig csak gyorsfagyasztottat ettem eddig! Klassz recept, kipróbálom!

válasz erre

Mirjam

11 éve, 16 napja

mosolygó smiley Én is szeretem nagyon. Igazi klasszikus finomság.

válasz erre

Enci

11 éve, 16 napja

De rég ettem és de jól néz ki a képen! mosolygó smiley Nyamiii

válasz erre

Linda

11 éve, 16 napja

Szeretem, anyukám szokott készíteni. mosolygó smiley

válasz erre