23 ℃Esik
2017. július 25., kedd • Kristóf, Jakab

Toszkán paradicsomleves

Mariann , 2017. július 06.
A Toszkán paradicsomleves egy nagyon sűrű, gazdag szinte már főzeléknek számító leves, melynek isteni íze van. Legjobb, ha friss alapanyagokból készítjük el, így sokkal finomabb lesz és nagyon laktató is egyben.


Hozzávalók:
 700 g paradicsom
 1 db vöröshagyma
 1 gerezd fokhagyma
 7 evőkanál olívaolaj
 1 marék bazsalikom
 100 g száraz kenyér
 1 kiskanál só
 fél kiskanál fekete bors

Elkészítés:
Forraljunk fel egy fazék vizet. A paradicsomok tetejében vágjuk X-et, majd dobjuk a paradicsomokat a felforrt vízbe 1-2 percre. Ezután vegyük ki őket és húzzuk le a héjukat. Ezután vágjuk ki a csumájukat és szeleteljük fel őket. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd 3 evőkanál olajon megpároljuk őket.

Ezután mehet bele a paradicsom és lefedve pár percig hagyjuk puhulni. Ha már puha, akkor vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a felaprított bazsalikomleveleket. A kenyeret vágjuk kockákra és szintén adjuk a leveshez. Körülbelül 5 percig főzzük az egészet, míg a kenyér is megpuhul.

Ha túl sűrű lenne a leves, akkor adjunk hozzá pici vizet. Végül a maradék olívaolajjal meglocsoljuk a kész levest.
 
3 hozzászólás

kalifa • Pipi #3 • 2 hete és 4 napja

Jól hangzik. Bár a klasszikus paradicsomlevesnél nincs jobb.

mokus84 • Überbrutál #2 • 2 hete és 4 napja

Egészen egyszerű, bár elég sűrű.

Tekla • Kiscsibe #1 • 2 hete és 4 napja

Jó kis tunkolós kaja