2020. január 28., kedd • Károly, Karola

Toszkán diós tészta

Mariann , 2019. szeptember 10.
Mai receptünk egy nagyon ízletes és egyszerű étel, amit ilyenkor ősszel érdemes elkészíteni. Ha lehetséges, akkor használjunk friss diót az étel elkészítéséhez és valamilyen jó minőségű sajtot.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g tészta
 150 g dió
 2 evőkanál zsemlemorzsa
 1 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
 2,5 dl tejszín vagy tej
 50 g sajt
 só, bors

Elkészítés:
A tésztát szokásos módon főzzük meg. Közben a diót durván vágjuk össze, majd tegyük egy aprítóba a kevés olajon megfuttatott fokhagymával, zsemlemorzsával. Ezt a masszát keverjük el a tejszínnel vagy tejjel és közepes lángon forraljuk össze az egészet. Sóval és borssal ízesítsük a szószt.

Végül forgassuk bele a tésztát a szószba és tálalás előtt szórjuk még meg sajttal valamint kevés dióval ízlés szerint.
 
1 hozzászólás

mokus84 • Überbrutál #1 • 5 hónapja,

Jó kis diós tészta lekvárral az az igazi