2019. szeptember 15., vasárnap • Enikő, Melitta

Toszkán diós tészta

Mariann , 2019. szeptember 10.
Mai receptünk egy nagyon ízletes és egyszerű étel, amit ilyenkor ősszel érdemes elkészíteni. Ha lehetséges, akkor használjunk friss diót az étel elkészítéséhez és valamilyen jó minőségű sajtot.


Hozzávalók:
 400 g tészta
 150 g dió
 2 evőkanál zsemlemorzsa
 1 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
 2,5 dl tejszín vagy tej
 50 g sajt
 só, bors

Elkészítés:
A tésztát szokásos módon főzzük meg. Közben a diót durván vágjuk össze, majd tegyük egy aprítóba a kevés olajon megfuttatott fokhagymával, zsemlemorzsával. Ezt a masszát keverjük el a tejszínnel vagy tejjel és közepes lángon forraljuk össze az egészet. Sóval és borssal ízesítsük a szószt.

Végül forgassuk bele a tésztát a szószba és tálalás előtt szórjuk még meg sajttal valamint kevés dióval ízlés szerint.
 
1 hozzászólás

mokus84 • Überbrutál #1 • 5 napja és 3 órája

Jó kis diós tészta lekvárral az az igazi