0 °Cgyenge köd
2020. december 01., kedd • Elza

Toszkán aszalt paradicsomos tészta

Mariann , 2020. július 15.
Mai receptünk egy isteni finom és gazdag olasz tésztaétel, ami főleg a Toszkán régióban ismert. Van benne aszalt paradicsom, csirke és egy kis spenót is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g tészta
 2 evőkanál olívaolaj
 2 gerezd fokhagyma
 250 g csirkemell
 só, bors
 200 ml zsíros tejszín
 100 ml fehérbor
 5-6 szem aszalt paradicsom
 2 marék bébispenót
 oregánó
 szárított bazsalikom

Elkészítés:
A csirkét vágjuk kisebb kockákra, majd sóval és borssal szórjuk meg. A fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon elkezdjük megpirítani, majd ehhez adjuk a csirkét. Ha a csirke megpirult, akkor hozzáöntjük a bort és a tejszínt, majd ízesítjük a fűszerekkel.

Közben a tésztát sós vízben főzzük ki. Ha már kezd sűrűsödni a krém, akkor mehet bele az összevágott paradicsom és a spenót is. Néhány percig főzzük. A tésztát végül leszűrjük és együtt tálalhatjuk is.
 
2 hozzászólás

krisztike • Überbrutál #2 • 4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Szárított paradicsom az egyik kedvencem, én kb minden tésztás ételbe teszek.

debbie • Pipi #1 • 4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ez nálam mentve is lett. köszi a receptet.