2019. december 15., vasárnap • Valér

Tortilla espanola - spanyol omlett

Mariann , 2019. augusztus 12.
A spanyolok egyik kedvelt omlettje, a tortilla espanola, ami egy burgonyás vastag omlett. Ezt ízesíteni lehet szalonnával vagy spanyol kolbásszal is, de a klasszikus recept, csak tojásból és burgonyából áll.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3 db rózsaburgonya
 2 fej lilahagyma
 kevés olívaolaj
 5 db tojás
 só, bors

Elkészítés:
A hagymát és a megpucolt burgonyát kockákra vágjuk, a tojásokat pedig felverjük. Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, majd beleszórjuk először a burgonyát, pár perccel később pedig a hagymát. Közepes lángon elkezdjük fedő alatt megpárolni a két zöldséget. Fontos, hogy a hagyma ne piruljon meg.

Ezután a felvert tojásokat ízesítjük sóval és borssal, majd ráöntjük a már puha burgonyára. Fedő alatt süssük az omlettet néhány percig, majd amikor már elválik a serpenyőtől az omlett, akkor óvatosan fordítsuk meg egy tányér segítségével.
 
nincs még hozzászólás