9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

Törökországban megszűnhet az 'all inclusive' szolgáltatás

2018. augusztus 23.
14.8431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A legfrissebb hírek szerint a jövőben akár be is tilthatják Törökországban a sokak által kedvelt 'all inclusive' szállodai szolgáltatást, ugyanis a török kereskedők és kézművesek kamarája kifejezte nemtetszését ellene.

A legtöbb turista ha külföldre megy szereti ha a szállodában all inclusive ellátást kap, azaz nem kell attól félnie, hogy éhen maradna, hiszen reggel, délben és este - egész nap - is fogyaszthat a szálloda által kínált ételekből és italokból.

Ez azonban nem tesz jót a helyi éttermeknek, hiszen a turisták ki sem teszik a lábukat a szállodából. Emiatt adott be egy javaslatot a török kereskedők és kézművesek kamarájának elnöke, Bendevi Palandöken, aki elmondta:

A szolgáltatás miatt a turisták bezárkóznak szállodáikba, ismeretlen marad számukra a török kultúra vagy éppen a konyha . Ez pedig komolyan sújtja a kiskereskedőket.

Természetesen a török idegenforgalmi vállalatok azonnal felháborodtak ezen, szerintük nagy butaság lenne, hiszen így a turisták más országokat választanának. Mehmet Ersoy török kulturális és idegenforgalmi miniszter is megszólalt az ügyben, aki elmondta, hogy fontosabb az idegenforgalmi bevételek növelése, mint az, hogy mennyivel nő a beutazó külföldiek száma.

A jövőben megvan rá az esély, hogy Törökországban megszűnik az all inclusive ellátás, aminek talán sokan nem fognak örülni.

A legtöbb turista ha külföldre megy szereti ha a szállodában all inclusive ellátást kap, azaz nem kell attól félnie, hogy éhen maradna, hiszen reggel, délben és este - egész nap - is fogyaszthat a szálloda által kínált ételekből és italokból.'>