13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Töltött káposzta

2017. november 18.
25.0211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Szinte egyetlen magyar család asztaláról sem hiányozhat a klasszikus töltött káposzta. Nem egy egyszerű étel, de ha jól készítjük el, akkor mindenki odáig lesz érte. Ha még nem készítettél eddig, akkor érdemes még az ünnepek előtt egy teszt főzést csinálni.


Hozzávalók:
1,5 kg darált sertéscomb
1,5 kg savanyú káposzta
20 db káposztalevél
150 g rizs
150 g szalonnabőrke
100 g zsír
80 g liszt
50 g pirospaprika
50 g szárított kapor
3-4 babérlevél
1 kisebb csülök
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors

Elkészítés:
A csülök húst tegyük egy nagy lábosba, engedjünk rá annyi vizet, hogy teljesen ellepje, sózzuk meg, majd tegyük fel főni. Addig főzzük, míg teljesen meg nem puhul. Közben egy tálban keverjük össze az átmosott rizst a darált hússal, némi pirospaprikával, sóval és borssal. Ezután a káposztaleveleket megtöltjük a darált hússal.

Ezután egy lehetőleg nagy lábos aljába tegyük bele a kissé összevágott savanyú káposztát, a kaprot és némi sót, majd ráhalmozzuk a töltött káposztákat. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedjük le és forraljuk fel, főzzük teljesen puhára. Amint elkészült, kivesszük a töltött batyukat és felöntjük a káposztát azzal a lével, amiben a hús megfőtt.

A megfőtt húst kicsontozzuk és darabokra vágjuk. Közben a hagymát apróra vágjuk és rántást készítünk a lisztből, a pirospaprikából és a zsírból. Végül a rántás után tegyük vissza a batyukat és a húst is a káposztára.
3 hozzászólás

becky

6 éve, 11 hónapja és 19 napja

IMÁDOM!

válasz erre

Zita.Péter

6 éve, 11 hónapja és 19 napja

Hmmm nyam-nyam. Egyedül még sosem főztem, csak a nagyival.

válasz erre

Sandy

6 éve, 11 hónapja és 20 napja

Huuu anyukám csinálja a legjobbat.

válasz erre