Hozzávalók:
250 g tölteni való gomba
3 főtt tojás
2 evőkanál olívaolaj
fél csokor petrezselyem
só, bors
oregánó
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Először pucoljuk meg a gombákat és a szárát törjük ki. A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk fel apró darabokra. Egy kisebb tálat vegyünk elő és kezdjük összekeverni a tölteléket.
A töltelék a következő képen fog összeállni: a gomba szárát egy fokhagyma passzírozó segítségével nyomjuk össze a tálba, majd a fokhagymát is. Keverjük össze és adjuk hozzá az olívaolajat, majd a tojást és a fűszereket végül a friss petrezselymet. A fűszereket ízlés szerint használjuk.
Jól összekeverem a tölteléket és elkezdem megtölteni vele a gombafejeket. Aki nem túl szigorú a diéta alatt, az egy nagyon kevés sajtot reszelhet a gomba tetejére. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a töltött gombákat és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Ehetünk hozzá rizst is vagy burgonyát köretként, vagy esetleg savanyúságot.