Mi magyarok imádjuk a finom pörkölteket házi savanyúsággal és persze házi nokedlivel vagy galuskával, ki hogyan hívja. Ráadásul a nokedlit nem nehéz elkészíteni, hiszen csak pár hozzávaló kell és némi kézimunka a szaggatáshoz.
Hozzávalók:
500 g liszt
2-3 tojás
víz
csipet só
pici olaj
Elkészítés:
Tegyünk oda forrni egy nagy edény sós vizet. Ha már kezd gyöngyözni, akkor kezdjük el összekeverni a tésztát. Ehhez egy tálba öntsük bele a lisztet, a nagy csipet sót és 2-3 tojást. Keverjük el, majd folyamatosan adagoljunk hozzá annyi vizet, hogy közepes sűrűségű tésztát kapjunk. Ezután a lobogó vízbe egy nokedliszaggatóval adagonként kiszaggatjuk a tésztát.
Miután megfőtt, leszűrjük és forró olajban megforgatjuk picit a tésztát. Olaj helyett zsírt is használhatunk, hogy a régi nagymama ízeit előcsalogassuk.