7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Tökéletes nokedli házilag

2017. szeptember 01.
8.5301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mi magyarok imádjuk a finom pörkölteket házi savanyúsággal és persze házi nokedlivel vagy galuskával, ki hogyan hívja. Ráadásul a nokedlit nem nehéz elkészíteni, hiszen csak pár hozzávaló kell és némi kézimunka a szaggatáshoz.


Hozzávalók:
500 g liszt
2-3 tojás
víz
csipet só
pici olaj

Elkészítés:
Tegyünk oda forrni egy nagy edény sós vizet. Ha már kezd gyöngyözni, akkor kezdjük el összekeverni a tésztát. Ehhez egy tálba öntsük bele a lisztet, a nagy csipet sót és 2-3 tojást. Keverjük el, majd folyamatosan adagoljunk hozzá annyi vizet, hogy közepes sűrűségű tésztát kapjunk. Ezután a lobogó vízbe egy nokedliszaggatóval adagonként kiszaggatjuk a tésztát.

Miután megfőtt, leszűrjük és forró olajban megforgatjuk picit a tésztát. Olaj helyett zsírt is használhatunk, hogy a régi nagymama ízeit előcsalogassuk.
1 hozzászólás

eperjam

7 éve, 2 hónapja és 13 napja

Sosem forgatom meg olajon, még erről nem hallottam.

válasz erre