8 ℃Eső előfordulhat
2017. november 19., vasárnap • Erzsébet

Tökéletes nokedli házilag

Mariann , 2017. szeptember 01.
Mi magyarok imádjuk a finom pörkölteket házi savanyúsággal és persze házi nokedlivel vagy galuskával, ki hogyan hívja. Ráadásul a nokedlit nem nehéz elkészíteni, hiszen csak pár hozzávaló kell és némi kézimunka a szaggatáshoz.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g liszt
 2-3 tojás
 víz
 csipet só
 pici olaj

Elkészítés:
Tegyünk oda forrni egy nagy edény sós vizet. Ha már kezd gyöngyözni, akkor kezdjük el összekeverni a tésztát. Ehhez egy tálba öntsük bele a lisztet, a nagy csipet sót és 2-3 tojást. Keverjük el, majd folyamatosan adagoljunk hozzá annyi vizet, hogy közepes sűrűségű tésztát kapjunk. Ezután a lobogó vízbe egy nokedliszaggatóval adagonként kiszaggatjuk a tésztát.

Miután megfőtt, leszűrjük és forró olajban megforgatjuk picit a tésztát. Olaj helyett zsírt is használhatunk, hogy a régi nagymama ízeit előcsalogassuk.
 
1 hozzászólás

eperjam • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Sosem forgatom meg olajon, még erről nem hallottam.