9 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Tökéletes Margherita-pizza

2018. április 14.
10.6791
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy tökéletes, kövön sütött olasz pizzánál nincs is jobb, de ezt akár otthon is elkészíthetjük kemence nélkül. Mai cikkünkben eláruljuk, hogyan érheted el a kövön sütött pizza ízét otthon.


Hozzávalók:
600 g liszt
400 g mozzarella sajt
400 g hámozott paradicsom
2/3 csomag friss élesztő
1,5 dl langyos tej
1 csokor friss bazsalikom
2 dl víz
csipet só
1 evőkanál cukor
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A tökéletes pizzához kell egy tökéletes tészta. Ehhez az élesztőt futtassuk fel langyos tejben és cukorral. Ha ez megvan, akkor öntsük a liszthez, adjuk hozzá a sót, a vizet apránként és az olajat. Jól összedolgozzuk, kicsit dagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha a tészta már szép sima, fényes felületű. Ekkor tegyük egy tálba, picit megszórjuk liszttel és letakarva hagyjuk megkelni a duplájára.

Közben a sütőt tekerd fel a legmagasabb fokozatra és tedd be a tepsit, hogy az is jó forró legyen. A paradicsomot alaposan tőrjük össze, keverjünk hozzá egy kis szárított oregánót, bazsalikomot, olívaolajat és sót. Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen négy részre osztjuk, majd elkezdjük a formázást. Kör alakúra nyújtjuk, 1 cm vastagságúra.

Ekkor kivesszük a sütőből a tepsit, megszórjuk kukoricadarával és ráhelyezzük a tésztát. Már ekkor elkezd pirulni a tészta. Mehet rá a paradicsomszósz és a szeletekre vágott mozzarella. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és szórunk rá néhány darab bazsalikomlevelet. Betesszük a sütőbe és körülbelül 5 perc alatt készre sütjük a pizzát.

Ha nem szeretnénk az összes tésztát felhasználni, akkor nyugodtan csomagoljuk be és tegyük a fagyasztóba.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 6 hónapja és 12 napja

Uhhh de király.

válasz erre

Sonci

6 éve, 6 hónapja és 13 napja

Ez tökéletes mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

6 éve, 6 hónapja és 13 napja

Így még nem sütöttem pizzát de kipróbálom.

válasz erre