Hozzávalók:
600 g liszt
400 g mozzarella sajt
400 g hámozott paradicsom
2/3 csomag friss élesztő
1,5 dl langyos tej
1 csokor friss bazsalikom
2 dl víz
csipet só
1 evőkanál cukor
3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A tökéletes pizzához kell egy tökéletes tészta. Ehhez az élesztőt futtassuk fel langyos tejben és cukorral. Ha ez megvan, akkor öntsük a liszthez, adjuk hozzá a sót, a vizet apránként és az olajat. Jól összedolgozzuk, kicsit dagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha a tészta már szép sima, fényes felületű. Ekkor tegyük egy tálba, picit megszórjuk liszttel és letakarva hagyjuk megkelni a duplájára.
Közben a sütőt tekerd fel a legmagasabb fokozatra és tedd be a tepsit, hogy az is jó forró legyen. A paradicsomot alaposan tőrjük össze, keverjünk hozzá egy kis szárított oregánót, bazsalikomot, olívaolajat és sót. Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen négy részre osztjuk, majd elkezdjük a formázást. Kör alakúra nyújtjuk, 1 cm vastagságúra.
Ekkor kivesszük a sütőből a tepsit, megszórjuk kukoricadarával és ráhelyezzük a tésztát. Már ekkor elkezd pirulni a tészta. Mehet rá a paradicsomszósz és a szeletekre vágott mozzarella. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és szórunk rá néhány darab bazsalikomlevelet. Betesszük a sütőbe és körülbelül 5 perc alatt készre sütjük a pizzát.
Ha nem szeretnénk az összes tésztát felhasználni, akkor nyugodtan csomagoljuk be és tegyük a fagyasztóba.