Tökéletes Margherita-pizza

Mariann , 2018. április 14.
Egy tökéletes, kövön sütött olasz pizzánál nincs is jobb, de ezt akár otthon is elkészíthetjük kemence nélkül. Mai cikkünkben eláruljuk, hogyan érheted el a kövön sütött pizza ízét otthon.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 600 g liszt
 400 g mozzarella sajt
 400 g hámozott paradicsom
 2/3 csomag friss élesztő
 1,5 dl langyos tej
 1 csokor friss bazsalikom
 2 dl víz
 csipet só
 1 evőkanál cukor
 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A tökéletes pizzához kell egy tökéletes tészta. Ehhez az élesztőt futtassuk fel langyos tejben és cukorral. Ha ez megvan, akkor öntsük a liszthez, adjuk hozzá a sót, a vizet apránként és az olajat. Jól összedolgozzuk, kicsit dagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha a tészta már szép sima, fényes felületű. Ekkor tegyük egy tálba, picit megszórjuk liszttel és letakarva hagyjuk megkelni a duplájára.

Közben a sütőt tekerd fel a legmagasabb fokozatra és tedd be a tepsit, hogy az is jó forró legyen. A paradicsomot alaposan tőrjük össze, keverjünk hozzá egy kis szárított oregánót, bazsalikomot, olívaolajat és sót. Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen négy részre osztjuk, majd elkezdjük a formázást. Kör alakúra nyújtjuk, 1 cm vastagságúra.

Ekkor kivesszük a sütőből a tepsit, megszórjuk kukoricadarával és ráhelyezzük a tésztát. Már ekkor elkezd pirulni a tészta. Mehet rá a paradicsomszósz és a szeletekre vágott mozzarella. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és szórunk rá néhány darab bazsalikomlevelet. Betesszük a sütőbe és körülbelül 5 perc alatt készre sütjük a pizzát.

Ha nem szeretnénk az összes tésztát felhasználni, akkor nyugodtan csomagoljuk be és tegyük a fagyasztóba.
 
3 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #3 • 8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Uhhh de király.

Sonci • Messiás #2 • 8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ez tökéletes

csillucs • Nagymester #1 • 8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Így még nem sütöttem pizzát de kipróbálom.