12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Tökéletes házi zsemle recept

2018. április 18.
9.9541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nem kötelező pékségbe rohanni, ha szeretnénk friss zsemlét fogyasztani reggelire vagy éppen uzsonnára. Akár otthon is készíthetünk nagyon finom zsemléket, csupán némi időt kell rá szánni.


Hozzávalók:
250 g liszt
1 csomag friss élesztő
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 db tojás

Elkészítés:
Az élesztőt langyos vízben és a cukorral felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a liszthez, majd a sóval együtt alaposan összekeverjük. Elkezdjük dagasztani a tésztát. Ha van dagasztógépünk, akkor egy kicsit könnyebb dolgunk van. Ha már szép fényes a tészta, akkor takarjuk le és tegyük egy kicsit melegebb helyre, hogy a duplájára nőjön.

Ha a duplájára nőtt, akkor vegyük ki a tálból és vágjuk 6 vagy 8 felé a tésztát, attól függően, hogy mekkora zsemléket szeretnénk. Formáljunk gömböket a tésztából, majd ismét takarjuk le őket és hagyjuk megkelni. Végül egy kiolajozott tepsire tesszük a zsemléket, megkenjük őket tojással, esetleg szórhatunk rájuk szezámmagot.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük a bucikat.
1 hozzászólás

moni1294

6 éve, 5 hónapja és 14 napja

Zsemléket még nem sütöttem de ezt is kipróbálom.

válasz erre