13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Tojásos nokedli

Mariann , 2014. április 14.
Egy klasszikus, magyar receptet hoztunk ma, mégpedig a tojásos nokedlit. Húsvét közeledtével a tojáskészletünket megemelkedik, így érdemes ilyenkor egy jó nagy adag tojásos nokedlit készíteni, friss salátával.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 8 db tojás
 400 g liszt
 1 csipet só
 2-3 evőkanál víz
 1 evőkanál tej
 1 fej saláta
 2 gerezd fokhagyma
 cukor
 ecet

Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba rakom, majd beleteszek 3 tojást, egy csipet sót, vizet és tejet. Ha nem elég nyúlékony, akkor még rakok hozzá vizet vagy tejet. Jól összedolgozom. Egy lábosban rakok fel sós vizet. Ha már kezd forrni a víz, akkor egy nokedli szaggatóval elkezdem kiszaggatni a tésztát.

Ha megfőtt a nokedli, akkor lecsepegtetem, egy nagy lábosba rakom, az aljára teszek 1-2 evőkanál olívaolajat. A többi tojást felverem, majd ha már elég meleg a nokedli, akkor ráöntöm. Gyorsan dolgozom, hogy mindenhova kerüljön és ne égjen le a tojás.

Elkészítem a salátához az öntetet. Ehhez egy tálba teszek vizet, majd néhány evőkanál ecetet és cukrot. Jól elkeverem, kóstolom. Végül aki szereti, az tehet bele összevágott fokhagymát.
 
4 hozzászólás

zitucska • Überbrutál #4 • 7 éve, 7 napja

Nagyon szeretem.

Babóca • Messiás #3 • 7 éve, 7 napja

hmmm de ennék most

csillucs • Nagymester #2 • 7 éve, 7 napja

Imádás! Ideje lenne ennem egy jó kis tojásos nokedlit.

mokus84 • Überbrutál #1 • 7 éve, 7 napja

Nagyon szeretem! Alapkaja!