13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Tojáskrém

Mariann , 2014. január 07.
Ez a recept szintén fogyókúrázni igyekvő olvasóinknak ajánljuk, ugyanis a tojás kevés kalóriát tartalmaz és a krémet elkészítve, egy teljes kiőrlésű kenyéren elfogyasztva, hamar eltelít minket, így nem fogunk sokat enni belőle.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 5 db tojás
 4 evőkanál majonéz
 1 közepes vöröshagyma
 egy kevés mustár
 só, bors
 nagyon kicsi pirospaprika
 apróra vágott zöldpetrezselyem

Elkészítés:
Először a tojásokat főzzük meg keményre, azaz forrástól számítva körülbelül 8-10 percig főzzük őket. Közben vágjuk apróra a vöröshagymát és a petrezselymet.

A tojásokat hideg víz alatt hűtsük le, majd pucoljuk meg őket. Egy tálba téve villával kezdjünk el széttörni a tojásokat. Ha van aprító géped, akkor könnyebb dolgod lesz, hiszen az pár másodperc alatt szétaprítja a tojásokat. A lényeg, hogy darabos legyen a massza, ne krémes.

A masszánkhoz keverjük hozzá a majonézt és a mustárt, ha valaki krémesebben szereti, annak érdemes egy nagyon kicsi tejfölt is adni a krémhez. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a petrezselymet is, valamint a fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük. Keverjük jól össze a tojáskrémet, hogy mindenhol egyenletes íze legyen.

Tegyük pár órára a hűtőbe. Teljes kiőrlésű kenyeret kenjünk meg vele és már ehetjük is. 2-3 napig bőven eláll a hűtőben, lefedve.
 
4 hozzászólás

Sandy • Messiás #4 • 7 éve, 3 hónapja és 20 napja

Finom lehet, még sosem csináltam. A napokban ki is próbálom!

pilótakeksz • Messiás #3 • 7 éve, 3 hónapja és 20 napja

ilyet még nem ettem de nagyon finomnak tűnik, kipróbálom

csillucs • Nagymester #2 • 7 éve, 3 hónapja és 20 napja

nyammi de szeretem jó ötlet, már régen ettem

Gizus • Überbrutál #1 • 7 éve, 3 hónapja és 20 napja

De jól néz ki, ilyet még nem csináltam de fogok