7 ℃Eső előfordulhat
2017. december 14., csütörtök • Szilárda

Thai csirkés húsgolyók

Mariann , 2017. június 16.
Ha kedveled a távol-keleti ízvilágot, akkor érdemes kipróbálni ezt az egyszerű receptet. Nagyon kellemes, picit csípős íze van a thai csirkés húsgolyónak, amit akár partifalatkaként is tálalhatsz.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g darált csirkemell
 1 gerezd fokhagyma
 2 cm friss gyömbér
 3 db kaffir lime levél
 1 evőkanál friss mentalevél
 1 evőkanál friss koriander
 2 evőkanál halszósz
 1 evőkanál citromlé
 1 evőkanál barna cukor
 1 kis piros csili
 1 evőkanál földimogyoró-olaj

Elkészítés:
Keverjük össze az apróra vágott fokhagymát, gyömbért, kaffir lime levélt, mentalevelet és koriandert egy tálban. Adjuk hozzá a húst és alaposan dolgozzuk össze. Készítsünk kisebb golyókat, majd tegyük őket a hűtőbe egy picit állni. Közben egy másik tálban keverjük össze a halszószt, a citromlevet, a cukrot és a csilit. Addig keverjük, míg a cukor felolvad.

Ha a hús legalább fél órát állt, akkor a kis olajban süssük meg a golyók mindegyik oldalát szépen. Végül tálaljuk a szósszal.
 
2 hozzászólás

becky • Messiás #2 • 6 hónapja, 1 hete és 5 napja

bírom a thai kajákat

Edit90 • Überbrutál #1 • 6 hónapja, 1 hete és 5 napja

mi az a kaffir lime levél? életemben nem hallottam még róla