Tepsis-zöldséges sült hal

Mariann , 2018. október 26.
Gyors és egészséges ételt nem nehéz készíteni, csupán megfelelő alapanyagokat kell vásárolni. Ilyen például a hal és sok-sok különböző szezonális zöldség. Ha ezeket sütjük meg együtt, akkor a végeredmény egy ízletes és egészséges vacsora lesz.


Hozzávalók:
 800 g tengeri halfilé
 3-4 db húsos kaliforniai vagy kápia paprika
 1 nagyobb paradicsom
 1 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
 kevés olívaolaj
 150 g olívabogyó
 fél csokor petrezselyem
 fél citrom
 só, bors

Elkészítés:
A zöldségeket vágjuk össze, majd dobjuk egy tepsire. Szórjuk meg fűszerrel és olajjal, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt előre sütjük őket. Közben a halszeleteket megszórjuk sóval, borssal, valamint olajjal és citrommal. Ha megsültek a zöldségek, akkor melléjük tesszük a halszeleteket és további 5-10 percig sütjük együtt.

Végül szórjuk meg egy kis apróra vágott petrezselyemmel.
 
1 hozzászólás

Mirjam • Messiás #1 • 2 hete és 4 napja

Nagyon szuper. Imádom!