0 ℃Tiszta idő
2020. február 25., kedd • Géza

Tepsis burgonya debrecenivel

Mariann , 2020. január 28.
Mai receptünk egy gyors és egyszerű egytálétel, amit elég csak összedobni és a sütő elvégzi a dolgot. Debreceni helyett választhatunk ízlésünknek megfelelő kolbászt vagy virslit, sőt akár csípős debrecenit is tehetünk a burgonya mellé.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg burgonya
 800 g debreceni kolbász
 2 fej vöröshagyma
 petrezselyem ízlés szerint
 só, bors ízlés szerint
 kevés fűszerpaprika
 majoranna
 0,5 dl napraforgó olaj

Elkészítés:
A burgonyát és a hagymát is pucoljuk meg, majd ízlés szerint vágjuk fel őket. Tegyük egy tepsibe és szórjuk meg a fűszerekkel, valamint az olajjal és alaposan forgassuk össze, hogy mindenhova érjen a fűszerből. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és 45 percig sütjük. Ezt követően a debrecenit karikákra vágjuk és rászórjuk a már megsült burgonyára.

Újabb 10-15 percre a sütőbe toljuk és ezt követően már lehet is tálalni. Fogyasszunk hozzá tejfölt vagy uborkát.
 
nincs még hozzászólás