17 ℃Eső előfordulhat
2017. szeptember 20., szerda • Friderika

Tejszínes-mustáros csirkeragu

Mariann , 2017. július 12.
Ha már nincs semmi ötleted, hogyan készítsd el a csirkemellet, akkor próbáld ki ezt az isteni ragureceptet. A tejszínes-mustáros csirkeragut készítheted zöldségekkel, rizzsel vagy akár tésztával is, mindenhez nagyon jól passzol.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg csirkemell
 100 g zöldbab
 100 g zöldborsó
 1 db póréhagyma
 0,5 dl főzőtejszín
 1 evőkanál mustár
 1 teáskanálnyi curry
 1 evőkanál petrezselyem
 só, bors
 olaj

Elkészítés:
A csirkét vágjuk kockákra, a hagymát karikákra. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat és pároljuk meg benne a hagymát. Ezután mehet bele a csirke, amit pirítsunk meg. Ezután adjuk hozzá a zöldbabot, a tejszínt és a mustárt. Ízesítsünk sóval, borssal és a curryvel.

Néha megkevergetve alacsony lángon főzzük 5-6 percig. Ezután mehet bele a borsó is és lefedve pároljuk tovább. Ha már megpuhult a csirke és a zöldségek is, akkor vegyük le a tűzről és tálalás előtt szórjuk meg a petrezselyemmel.
 
2 hozzászólás

regeena • Pipi #2 • 2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Ez irtó guszta.

Lili • Messiás #1 • 2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Finom és gyors kaja, én is imádom!