Mai receptünk egy egészen egyszerű halétel, amit szinte bármilyen halból elkészíthetünk, legyen szó lazacról, hekkről vagy éppen tilápia halról. Aki kedveli a kaprot, az imádni fogja ezt is.
Hozzávalók:
800 g halfilé
fél csokor kapor
1 csipet só, bors
1 kanál liszt
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 kanál olaj
2,5 dl tejszín
Elkészítés:
A halszeleteket tegyük egy olajjal kikent tepsire, majd sóval és borssal szórjuk meg. Ezután 150 fokos sütőben 20 perc alatt megpároljuk. Közben elkészítjük a tejszínes részt. Ehhez a hagymát megpároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a lisztet. Elkeverjük és mehet hozzá a tejszín. Addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Közben a kaprot apróra vágjuk és beleszórjuk a krémbe.
Végül a z elkészült sült halakat meglocsoljuk a kapros szósszal.