8 ℃Eső előfordulhat
2017. november 19., vasárnap • Erzsébet

Tejszínes-gombás csirkeragu

Mariann , 2017. július 16.
Egy ízletes csirkeragut nagyon könnyű összedobni nagyobb családi ebédekre. Ezt mindenki imádni fogja és igazán laktató is egyben. Aki esetleg nem szereti a gombát, az kihagyhatja, de attól lesz igazán finom.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 600 g csirkemellfilé
 2 dl főzőtejszín
 250 g csiperkegomba
 1 fej hagyma
 2-3 gerezd fokhagyma
 majoranna
 só, bors
 petrezselyem
 olívaolaj

Elkészítés:
A csirkét vágjuk szeletekre, majd sóval és borssal szórjuk meg. Egy nagyobb serpenyőben süssük aranybarnára a csirkeszeleteket, majd tegyük egy picit félre. A gombát vágjuk szeletekre, a hagymát apróra. A hagymát és a fokhagymát megpároljuk az olajon, majd beletesszük a gombát is és együtt pároljuk őket tovább.

Ezután visszatesszük a húsokat a serpenyőbe és beleöntjük a tejszínt, majd fűszerezünk. Közepes lángon 3-4 percig főzzük az egészet. Végül rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
 
3 hozzászólás

blondi • Überbrutál #3 • 4 hónapja, 1 hete és 6 napja

Tarjából szoktam ilyet csinálni.

Tekla • Csirke #2 • 4 hónapja, 1 hete és 6 napja

Imádom!

eperjam • Überbrutál #1 • 4 hónapja, 1 hete és 6 napja

Nagyon szeretjük. Sűrűn szoktam iylet csinálni nem csak csirkéből.