12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Tejszínes-garnélás tészta

2014. március 18.
3.1701
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha különleges tésztaételt szeretnél készíteni, akkor ez a recept tökéletes lesz, hiszen egyszerű elkészíteni és egészséges is. A garnéla egy extra ízt ad az ételnek, ráadásul egy kisebb adag garnéla nem kerül sokba.


Hozzávalók:
400 g garnélarák
500 g penne tészta
csipet só, bors
bazsalikom
egy kevés oregánó
petrezselyem
2 dl főzőtejszín
4-5 gerezd fokhagyma
fél vöröshagyma
egy kevés olívaolaj

Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük. Amíg fő a tészta, addig készítsük el a tejszínes szószt. Az apróra vágott vöröshagymát, kevés olívaolajon üvegesre párolunk, majd hozzáadjuk a rákokat és megpároljuk. Amikor már puhák, és levet engedtek, akkor leöntjük róla a felesleges vizet.

Ezt követően fűszerezzük a rákot, majd hozzáöntjük a tejszínt. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A tésztát leszűrjük és összekeverjük a tejszínes raguval. Reszelt sajttal tálaljuk.
5 hozzászólás

hemberender

10 éve, 10 hónapja és 22 napja

Igen jó kajának tűnik!

válasz erre

Pocok

10 éve, 10 hónapja és 22 napja

garnéla fúúúúj nem szeretem

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 10 hónapja és 22 napja

hát most folyik a nyálam! röhögő smiley

válasz erre

Móni

10 éve, 10 hónapja és 22 napja

Nagyon gusztusos étel, csodás recept!

válasz erre

Enci

10 éve, 10 hónapja és 22 napja

Huuu de szeretem, de még nem csináltam ilyet. Szerintem megpróbálkozom vele. mosolygó smiley

válasz erre