0 ℃Tiszta idő
2020. február 20., csütörtök • Aladár, Álmos

Tejszínes-garnélás tészta

Mariann , 2014. március 18.
Ha különleges tésztaételt szeretnél készíteni, akkor ez a recept tökéletes lesz, hiszen egyszerű elkészíteni és egészséges is. A garnéla egy extra ízt ad az ételnek, ráadásul egy kisebb adag garnéla nem kerül sokba.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g garnélarák
 500 g penne tészta
 csipet só, bors
 bazsalikom
 egy kevés oregánó
 petrezselyem
 2 dl főzőtejszín
 4-5 gerezd fokhagyma
 fél vöröshagyma
 egy kevés olívaolaj

Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük. Amíg fő a tészta, addig készítsük el a tejszínes szószt. Az apróra vágott vöröshagymát, kevés olívaolajon üvegesre párolunk, majd hozzáadjuk a rákokat és megpároljuk. Amikor már puhák, és levet engedtek, akkor leöntjük róla a felesleges vizet.

Ezt követően fűszerezzük a rákot, majd hozzáöntjük a tejszínt. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A tésztát leszűrjük és összekeverjük a tejszínes raguval. Reszelt sajttal tálaljuk.
 
5 hozzászólás

hemberender • Hiperaktív #5 • 6 éve, 5 hónapja és 8 napja

Igen jó kajának tűnik!

Pocok • Megszállott #4 • 6 éve, 5 hónapja és 9 napja

garnéla fúúúúj nem szeretem

zsebibaba • Überbrutál #3 • 6 éve, 5 hónapja és 9 napja

hát most folyik a nyálam!

Móni • Überbrutál #2 • 6 éve, 5 hónapja és 9 napja

Nagyon gusztusos étel, csodás recept!

Enci • Überbrutál #1 • 6 éve, 5 hónapja és 9 napja

Huuu de szeretem, de még nem csináltam ilyet. Szerintem megpróbálkozom vele.