2018. július 19., csütörtök • Emília

Tejszínes paradicsomleves

Mariann , 2018. április 15.
Tavaszi levesek között talán érdemes megemlíteni a paradicsomlevest is, amit többféle képen el lehet készíteni. A mai receptünk egy tejszínes változat, mely fenséges és nagyon kellemes krémes.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4-5 db paradicsom
 5 evőkanál olívaolaj
 2 gerezd fokhagyma
 1/2 teáskanál szárított oregánó
 1/4 teáskanál szárított bazsalikom
 1/2 teáskanál fekete bors
 1 db hagyma
 230 ml csirkehús alaplé
 170 ml tejszín
 2 evőkanál paradicsompüré
 1 teáskanál cukor

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A paradicsomokat mossuk meg, majd mindegyiket vágjuk fel hosszában és tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsire. Locsoljuk meg őket olívaolajjal, szórjuk meg zúzott fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal és borssal. Süssük körülbelül 20 percig, amíg egy kicsit megpirul. Ha megpirult, akkor tegyük őket a kifolyt lével együtt egy turmixgépbe.

Turmixoljuk össze a paradicsomot, majd adjuk hozzá a megdinsztelt hagymát, a csirkealaplét, a cukrot és a paradicsompürét. Végén adjuk hozzá a tejszínt is és az egészet krémes állagúra turmixoljuk. Végül ízlés szerint még adhatunk hozzá sót, borsot és bazsalikomot.
 
3 hozzászólás

Linda • Polihisztor #3 • 3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Klasszikus paradicsom leves jobban bejön.

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Paradicsomleves kb minden formában finom.

leoni • Messiás #1 • 3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Tejszínes paradicsomlevest még nem ettem.