A lazac egy nagyon egészséges és ízletes hal, amiből finom ételeket készíthetünk. A magyarok többsége nagyon kevés halat fogyaszt év közben, pedig hetente legalább egyszer kellene.
Hozzávalók:
2 szelet lazacfilé
6 evőkanál tejszín
2 evőkanál tárkony
1 db citrom
1 evőkanál olaj
2 evőkanál petrezselyemzöld
fél fej vöröshagyma
só, bors
2 kiskanál kapribogyó
Elkészítés:
A halszeleteket sóval és borssal szórjuk meg. Ezután egy serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd kezdjük el megsütni a lazacszeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük. Közben a hagymát apróra vágjuk. A megsült lazacokat vegyük le a tűzről és öntsünk rá a tejszínt, a tárkonyt és a hagymát.
Előmelegített sütőben 180 fokon süssük a halszeleteket 12-15 percig. Végül petrezselyemmel és kapribogyóval megszórva tálaljuk. A citromgerezdeket tegyük a halak mellé.