10 °Ckevés felhő
2021. január 22., péntek • Vince, Artúr

Tejszínes kelbimbókrémleves

Mariann , 2021. január 05.
Mai receptünk egy könnyed krémleves, amit bátran fogyaszthatnak azok is, akik most kezdték a diétát. A kelbimbó rengeteg vitamint és rostot tartalmaz, érdemes belőle többet fogyasztani.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg kelbimbó
 8 dl húsleves
 50 g bacon
 2 dl tejszín
 só, bors
 1 db vöröshagyma
 1 dl olívaolaj

Elkészítés:
A kelbimbókat tisztítsuk meg és vágjuk őket félbe. Egy tepsiben rendezzük őket el, majd szórjuk meg sóval, borssal és olívaolajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük őket. A bacont vágjuk össze, majd egy serpenyőben pirítsuk meg és tegyük félre. A visszamaradt zsíron az apróra vágott hagymát pároljuk meg.

Erre dobjuk a megsült kelbimbót, majd felöntjük az alaplével. Összefőzzük 10 perc alatt a levest, majd egy turmixgéppel pürésítjük. Visszatesszük a tűzhelyre és beleöntjük a tejszínt. Végül a baconnel megszórva tálaljuk.
 
1 hozzászólás

Tekla • Csirke #1 • 2 hete és 2 napja

Nem a kedvencem.