Hozzávalók:
4 szelet bacon
600 g csirkemellfilé
só, bors
60 g liszt
4 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
250 g gomba
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dl húslevesalaplé
1 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Egy száraz serpenyőben süssük ropogósra a bacont, majd vegyük ki és tegyük félre. A csirkemellet vágjuk szeletekre, majd szórjuk meg sóval és borssal, ezután hempergessük meg őket a lisztben. A baconből megmaradt zsírhoz adjuk az olívaolajat és hirtelen megsütjük benne a hússzeleteket, majd félretesszük őket.
Ugyan ebben a serpenyőben megpirítjuk az összevágott hagymát, majd mehet hozzá a szintén összevágott gomba. Együtt pároljuk őket és egy idő után mehet bele az összevágott fokhagyma is. Hozzáadjuk a fehérbort és nagy lángon addig főzzük, amíg az alkohol elpárolog, majd hozzáöntjük a tejszínt, az alaplét és megszórjuk sóval, borssal. Ha a ragu szépen megfőtt, mehet vissza a hús és a legvégén megszórjuk a petrezselyemmel és a baconnel.