13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Tejszínes gombás-baconös csirke

2018. január 17.
9.6891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Dobd fel az egyszerű sült csirkét, hogy egy igazán laktató és nagyon finom ételt készíts belőle. A tejszíntől nagyon krémes szószt fogsz kapni a hús mellé, a gomba és a bacon pedig nagyszerűen feldobja az ízeket.


Hozzávalók:
4 szelet bacon
600 g csirkemellfilé
só, bors
60 g liszt
4 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
250 g gomba
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dl húslevesalaplé
1 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
Egy száraz serpenyőben süssük ropogósra a bacont, majd vegyük ki és tegyük félre. A csirkemellet vágjuk szeletekre, majd szórjuk meg sóval és borssal, ezután hempergessük meg őket a lisztben. A baconből megmaradt zsírhoz adjuk az olívaolajat és hirtelen megsütjük benne a hússzeleteket, majd félretesszük őket.

Ugyan ebben a serpenyőben megpirítjuk az összevágott hagymát, majd mehet hozzá a szintén összevágott gomba. Együtt pároljuk őket és egy idő után mehet bele az összevágott fokhagyma is. Hozzáadjuk a fehérbort és nagy lángon addig főzzük, amíg az alkohol elpárolog, majd hozzáöntjük a tejszínt, az alaplét és megszórjuk sóval, borssal. Ha a ragu szépen megfőtt, mehet vissza a hús és a legvégén megszórjuk a petrezselyemmel és a baconnel.
4 hozzászólás

zsebibaba

6 éve, 8 hónapja és 21 napja

Kipróbálom az száz mosolygó smiley szuper.

válasz erre

Edit90

6 éve, 8 hónapja és 22 napja

Jó recept.

válasz erre

Enci

6 éve, 8 hónapja és 22 napja

Jól hangzik. Hétvégén megcsinálom.

válasz erre

hemberender

6 éve, 8 hónapja és 22 napja

Ez mondjuk nem rossz kaja.

válasz erre