12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Tejszínes csirke friss tárkonnyal

2018. szeptember 12.
11.4951
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy ínycsiklandó receptet mutatunk ma, melyet érdemes hétvégén családi ebédre elkészíteni. A tejszínes csirke nagyon finom étel, de egy kis tárkonnyal megbolondítva még fűszeresebb, még finomabb ízt fogunk kapni.


Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
4 szelet csirkemellfilé
150 g gomba
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor tárkony
1 dl főzőtejszín
só, bors

Elkészítés:
A vajat és az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, majd a csirkemelleket elkezdjük kisütni benne. Ha színt kaptak, akkor lejjebb vesszük a hőfokot és lefedve pároljuk 8-10 percig. A csirkéket tegyük félre, majd pároljuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A gombát szeleteljük fel és pároljuk meg a hagymával együtt.

Ezután mehet bele a friss tárkony és a tejszín, majd a húst is tegyük vissza. Szórjuk meg sóval és borssal, majd néhány percig főzzük az egészet együtt. Végül rizzsel tálalhatjuk.
2 hozzászólás

Gizus

5 éve, 11 hónapja és 22 napja

A tárkony minden tejszínes ételhez nagyon jó.

válasz erre

mokus84

6 éve, 7 napja

Ez a tejszínes csirke egészen jónak hangzik.

válasz erre