Tejszínes csirke friss tárkonnyal

Mariann , 2018. szeptember 12.
Egy ínycsiklandó receptet mutatunk ma, melyet érdemes hétvégén családi ebédre elkészíteni. A tejszínes csirke nagyon finom étel, de egy kis tárkonnyal megbolondítva még fűszeresebb, még finomabb ízt fogunk kapni.


Hozzávalók:
 2 evőkanál vaj
 2 evőkanál olívaolaj
 4 szelet csirkemellfilé
 150 g gomba
 1 db vöröshagyma
 1 gerezd fokhagyma
 1 csokor tárkony
 1 dl főzőtejszín
 só, bors

Elkészítés:
A vajat és az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, majd a csirkemelleket elkezdjük kisütni benne. Ha színt kaptak, akkor lejjebb vesszük a hőfokot és lefedve pároljuk 8-10 percig. A csirkéket tegyük félre, majd pároljuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A gombát szeleteljük fel és pároljuk meg a hagymával együtt.

Ezután mehet bele a friss tárkony és a tejszín, majd a húst is tegyük vissza. Szórjuk meg sóval és borssal, majd néhány percig főzzük az egészet együtt. Végül rizzsel tálalhatjuk.
 
2 hozzászólás

Gizus • Überbrutál #2 • 1 hónapja, 3 hete és 6 napja

A tárkony minden tejszínes ételhez nagyon jó.

mokus84 • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 1 hete és 5 napja

Ez a tejszínes csirke egészen jónak hangzik.