Tejszínes baconös gnocchi

Mariann , 2018. június 19.
A legegyszerűbben összedobható étel általában a tészta. Ezt csak gyorsan ki kell főzni és valamilyen finom szósszal tálalni. Mai receptünk egy isteni finom tejszínes baconös gnocchi.


Hozzávalók:
 500 g gnocchi
 160 ml tejszín
 2 evőkanál víz
 1 evőkanál paradicsompüré
 6 szelet bacon
 150 g szárított paradicsom
 40 g bébi spenót
 só, bors

Elkészítés:
A gnocchi-t a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Közben egy serpenyőben pirítsuk meg a kockára vágott szalonnát. A tejszínt, a vizet és a paradicsompürét keverjük össze, majd ha megpirult a szalonna, adjuk hozzá. A paradicsomokat kicsit vágjuk össze és szintén adjuk a krémhez.

Hagyjuk kicsit főni, és a végén szórjuk bele a spenótot is és keverjük el. A legvégén pedig a gnocchit öntsük nyakon az elkészült szósszal. Megszórhatjuk pici sajttal vagy pirított fenyőmaggal ízlés szerint.
 
2 hozzászólás

Sandy • Messiás #2 • 5 hónapja, 2 hete

Bacon és tészta tökéletes.

bonita • Messiás #1 • 5 hónapja, 2 hete

Ez sima tésztával is szuper.