11 °C
tiszta égbolt
2024. április 27., szombat
Mariann, Zita

Tejszínes baconös gnocchi

2018. június 19.
18.1511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A legegyszerűbben összedobható étel általában a tészta. Ezt csak gyorsan ki kell főzni és valamilyen finom szósszal tálalni. Mai receptünk egy isteni finom tejszínes baconös gnocchi.


Hozzávalók:
500 g gnocchi
160 ml tejszín
2 evőkanál víz
1 evőkanál paradicsompüré
6 szelet bacon
150 g szárított paradicsom
40 g bébi spenót
só, bors

Elkészítés:
A gnocchi-t a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Közben egy serpenyőben pirítsuk meg a kockára vágott szalonnát. A tejszínt, a vizet és a paradicsompürét keverjük össze, majd ha megpirult a szalonna, adjuk hozzá. A paradicsomokat kicsit vágjuk össze és szintén adjuk a krémhez.

Hagyjuk kicsit főni, és a végén szórjuk bele a spenótot is és keverjük el. A legvégén pedig a gnocchit öntsük nyakon az elkészült szósszal. Megszórhatjuk pici sajttal vagy pirított fenyőmaggal ízlés szerint.
2 hozzászólás

Sandy

6 éve, 4 hónapja és 10 napja

Bacon és tészta tökéletes.

válasz erre

bonita

6 éve, 4 hónapja és 10 napja

Ez sima tésztával is szuper.

válasz erre