9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Tejfölös-csirkés tészta

2018. augusztus 14.
5.1691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Íme egy újabb nagyszerű recept arra, ha nem tudod hogyan használd fel a csirkét. Nem nehéz összedobni, de némi időt igénybe vesz az elkészítése, de teljesen megéri.


Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 evőkanál olívaolaj
200 g bacon
250 g tejföl
1 evőkanál zúzott fokhagyma
250 ml alaplé
50 g zöldborsó
só, bors
300 g tészta
100 g sajt

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a szokásos módon, majd szűrjük le. A bacont és a csirkét vágjuk össze, majd kezdjük el megpirítani a fokhagymát a baconnel együtt. Ezután mehet hozzá a csirke, valamint a só és a bors. A sóból nem kell sokat használni, hiszen a bacon már sós. Ha megpirult a csirke, öntsük fel a tejföl és az alaplé keverékével. Hozzáadjuk a borsót és lassú tűzön puhára főzzük.

Ha minden megfőtt, akkor egy hőálló tálban összekeverjük a tésztát és a csirkés alapot, majd megszórjuk bőven reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a sajt ráolvad a tésztára.
1 hozzászólás

Gizus

6 éve, 2 hónapja és 2 napja

Nem rossz ez a tejfölös dolog.

válasz erre