Tejfölös karfiolleves

Mariann , 2019. június 18.
Mai receptünk egy nagyon ízletes karfiolos zöldségleves, melyet tejföllel kell behabarni, ettől lesz igazán sűrű és krémes. Nagyon egyszerű elkészíteni és a nagy melegben pont jól fog esni egy ilyen könnyed étel.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 db vöröshagyma
 2 db sárgarépa
 1 db fehérrépa
 1 db paprika
 1 szár zeller
 petrezselyem ízlés szerint
 2 gerezd fokhagyma
 500 g karfiol
 1,5 l víz
 200 g tejföl
 2 evőkanál finomliszt
 1 teáskanál fűszerpaprika
 3 evőkanál napraforgó olaj
 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A karfiolt szedjük kisebb rózsáira, a zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb kockákra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagyobb lábosba tegyünk olajat és kezdjük el megpárolni rajta a hagymát. Ha már kezd puhulni, akkor mehet bele a fokhagyma és a fűszerpaprika. Összekeverjük és után mehetnek bele a zöldségek, majd felöntjük vízzel és megszórjuk sóval, borssal.

Hagyjuk főni a zöldségeket, amíg meg nem puhulnak. A tejfölt és a lisztet egy pici vízzel keverjük ki csomómentesre, majd a levesből kanalazzunk hozzá, hogy kiegyenlítődjön a hő. Végül keverjük a tejfölt a levesbe és pár perc főzés után már lehet is tálalni. Előtte még szórjuk meg friss petrezselyemmel.
 
nincs még hozzászólás