2019. augusztus 25., vasárnap • Lajos, Patrícia

Tavaszi zöldségkrémleves

Mariann , 2019. április 09.
Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető tavaszi zöldségleves, amit még a kisebb gyerekek is elfogyaszthatnak, hiszen ha krémesrecsináljuk, akkor könnyen meg tudják emészteni. Használjunk friss alapanyagokat.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kis fej vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 1 szem paradicsom
 1 db paprika
 500 g vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé, burgonya, karfiol)
 2-3 db leveskocka
 3 evőkanál olaj
 2 db babérlevél
 só, bors
 őrölt paprika
 petrezselyemzöld
 pirított zsemlekocka

Elkészítés:
A zöldségeket készítsük el, mindegyiket pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra. Egy nagy lábosba tegyünk kevés olajat és tegyük rá a zöldségeket. Pici vízzel pároljuk meg őket és ezután öntsük fel még vízzel, de ne túl sokkal, hogy minél krémesebb legyen. Adjuk a fűszereket ízlés szerint a zöldségekhez és főzzük addig, amíg minden megpuhul.

Ezután turmixoljuk össze az egészet, hogy jó krémes legyen, ne maradjanak benne darabkák. Végül pirított zsemlekockával és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
 
nincs még hozzászólás