0 ℃Tiszta idő
2020. február 20., csütörtök • Aladár, Álmos

Tavaszi zöld leves

Mariann , 2014. március 28.
Ne terheljük mindig túlságosan meg a gyomrunkat, így érdemes néha egy finom, de könnyed levest enni. Ez a tavaszi zöldfűszeres leves egészséges és mivel nem tartalmaz húst, így a vegetáriánusok is szeretni fogják.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 csokor zöldhagyma
 2 db cukkini
 só, babérlevél
 egy kevés citromlé
 2 dl tejföl
 2 evőkanál kapor
 1 evőkanál citromfű
 borsikafű

Elkészítés:
A hagymát aprítsuk fel és a babérlevéllel együtt tegyük fel főni 1 liter vízben, közben sózzuk. A cukkinit reszeljük le, majd ha felfőtt a hagymás lé, akkor adjuk hozzá a cukkinit is. Ha túl sűrűnek véljük, engedjünk hozzá forró vizet.

A tejfölt egy kevés vízzel felhígítjuk és ha megfőtt a cukkini is, akkor hozzáadjuk a tejfölt valamint a zöldfűszereket is ízlés szerint. Egy kevés citromlével savanyítjuk. Jól összeforraljuk az egészet és tálaljuk.

Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
 
5 hozzászólás

Minoni • Polihisztor #5 • 6 éve, 4 hónapja és 26 napja

Merész étel de ki fogom próbálni!

Pocok • Megszállott #4 • 6 éve, 4 hónapja és 27 napja

Gusztusos trutyi...nem az én ételem.

zsebibaba • Überbrutál #3 • 6 éve, 4 hónapja és 27 napja

Én még egy kis bazsalikomot is tennék bele vagy oregánót és petrezselymet.

Gucci • Überbrutál #2 • 6 éve, 4 hónapja és 27 napja

Fúúj cukkinit nem szeretem!

Hampster • Megszállott #1 • 6 éve, 4 hónapja és 27 napja

Cukkinit még nem ettem levesként, lehet hogy teszek vele egy próbát!