12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Tavaszi zöld leves

2014. március 28.
2.7311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ne terheljük mindig túlságosan meg a gyomrunkat, így érdemes néha egy finom, de könnyed levest enni. Ez a tavaszi zöldfűszeres leves egészséges és mivel nem tartalmaz húst, így a vegetáriánusok is szeretni fogják.


Hozzávalók:
1 csokor zöldhagyma
2 db cukkini
só, babérlevél
egy kevés citromlé
2 dl tejföl
2 evőkanál kapor
1 evőkanál citromfű
borsikafű

Elkészítés:
A hagymát aprítsuk fel és a babérlevéllel együtt tegyük fel főni 1 liter vízben, közben sózzuk. A cukkinit reszeljük le, majd ha felfőtt a hagymás lé, akkor adjuk hozzá a cukkinit is. Ha túl sűrűnek véljük, engedjünk hozzá forró vizet.

A tejfölt egy kevés vízzel felhígítjuk és ha megfőtt a cukkini is, akkor hozzáadjuk a tejfölt valamint a zöldfűszereket is ízlés szerint. Egy kevés citromlével savanyítjuk. Jól összeforraljuk az egészet és tálaljuk.

Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
5 hozzászólás

Minoni

10 éve, 10 hónapja és 12 napja

Merész étel de ki fogom próbálni!

válasz erre

Pocok

10 éve, 10 hónapja és 12 napja

Gusztusos trutyi...nem az én ételem.

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 10 hónapja és 12 napja

Én még egy kis bazsalikomot is tennék bele vagy oregánót és petrezselymet. mosolygó smiley

válasz erre

Gucci

10 éve, 10 hónapja és 13 napja

Fúúj cukkinit nem szeretem!

válasz erre

Hampster

10 éve, 10 hónapja és 13 napja

Cukkinit még nem ettem levesként, lehet hogy teszek vele egy próbát!

válasz erre