2019. június 26., szerda • János, Pál

Tavaszi tésztasaláta

Mariann , 2019. március 24.
Mivel itt a jó idő és a friss zöldségek ideje, így érdemes elkészíteni ezt a könnyed, de nagyon ízletes tavaszi tésztasalátát. Szinte bármilyen zöldséget használhatunk ehhez, de lehetőleg frisseket használjunk és ne fagyasztottat.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 300 g tészta
 1 csomag zöldsprága
 2 db saláta cukkini
 1 marék bébispenót
 2 marék zöldborsó
 só, bors
 olívaolaj
 parmezánforgács

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon főzzük meg, majd szűrjük le és hagyjuk hűlni. Közben elkészítjük a salátát. Ehhez a spárgákat vágjuk kisebb darabokra, majd a borsóval együtt enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. Körülbelül 1 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízbe tesszük. Így megmarad a roppanósság és a zöld szín is. A cukkinit vékony csíkokra vágjuk egy zöldséghámozóval.

Ha a tészta kihűlt, akkor locsoljuk meg olívaolajjal, majd adjuk hozzá a zöldségeket és szórjuk meg sóval, borssal. Alaposan keverjük össze és végül szórjunk rá egy kevés parmezánt.
 
nincs még hozzászólás