Bár messze van még a tavasz, attól még nem kell lemondani a finom és friss ételekről, mint például a tavaszi tekercsről. Ezt a távol keleti ételt több féle képen is el lehet készíteni, ma megmutatjuk a legegyszerűbbet.
Hozzávalók:
8 db rizslap
1/2 kígyóuborka
1 db kápia paprika
1 db sárgarépa
8 db rákhús
8 levél bazsalikom
100 g üvegtészta
tavaszi tekercs szósz
Elkészítés:
Az üvegtésztát áztassuk be forró vízbe. A rákokat pici olajon pirítsuk meg. A zöldségeket vágjuk össze vékony csíkokra. Ha a tészta már áttetsző, akkor szűrjük le. Ezt követően lehet elkészíteni a tekercseket.
Először egy lapot áztassunk pár másodpercig vízbe, majd vegyük ki, tegyük egy tálra és kezdjük el megtölteni. Tegyünk egy kevés tésztát, zöldséget, rákot és bazsalikom levelet a rizslap közepére és öntsünk rá egy kevéske szószt. Ezután a rizslap két oldalát szorosan egymásra hajtjuk, majd az alsó részét fel, a felső részét le hajtva tasakot képzünk.