Tavaszi tekercs

Mariann , 2018. október 04.
Bár messze van még a tavasz, attól még nem kell lemondani a finom és friss ételekről, mint például a tavaszi tekercsről. Ezt a távol keleti ételt több féle képen is el lehet készíteni, ma megmutatjuk a legegyszerűbbet.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 8 db rizslap
 1/2 kígyóuborka
 1 db kápia paprika
 1 db sárgarépa
 8 db rákhús
 8 levél bazsalikom
 100 g üvegtészta
 tavaszi tekercs szósz

Elkészítés:
Az üvegtésztát áztassuk be forró vízbe. A rákokat pici olajon pirítsuk meg. A zöldségeket vágjuk össze vékony csíkokra. Ha a tészta már áttetsző, akkor szűrjük le. Ezt követően lehet elkészíteni a tekercseket.

Először egy lapot áztassunk pár másodpercig vízbe, majd vegyük ki, tegyük egy tálra és kezdjük el megtölteni. Tegyünk egy kevés tésztát, zöldséget, rákot és bazsalikom levelet a rizslap közepére és öntsünk rá egy kevéske szószt. Ezután a rizslap két oldalát szorosan egymásra hajtjuk, majd az alsó részét fel, a felső részét le hajtva tasakot képzünk.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Jó íze van szerintem.

Sonci • Messiás #1 • 2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Nekem sosem volt a kedvencem a tavaszi tekercs.