13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Tavaszi sült retek

2017. március 16.
8.5231
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ahogy kezd az idő naposabbá és melegebbé válni, úgy jelennek meg a piacokon a tavasz friss zöldségei, köztük a retek. A retekben rengeteg értékes vitamin van, amire szüksége van a szervezetnek, így érdemes belőle sokat fogyasztani. Ma megmutatjuk, hogyan készítheted el a sült retket.


Hozzávalók:
2 csomag hónapos retek
2 evőkanál mogyoróolaj
2-3 evőkanál balzsamecet
1 csokor bébirépa
kakukkfű
só, fehér bors

Elkészítés:
A retkeket mossuk meg, majd vágjuk negyedekre. A répákat szintén mossuk meg és vágjuk le a zöld részüket. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és kezdjük el pirítani a zöldségeket. Közben sóval és borssal hintsük meg, valamint a kakukkfűvel. Locsoljuk rá a balzsamecetet.

Alacsony lángon, lefedve pároljuk 10-15 percig. Ha már kész, akkor a végén még egy picit pirítsuk meg őket és már tálalhatjuk is.
3 hozzászólás

pilótakeksz

7 éve, 7 hónapja és 21 napja

Ezt már csak a kinézete miatt megcsinálom. röhögő smiley

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 7 hónapja és 21 napja

Ennek az ízére nagyon kíváncsi vagyok.

válasz erre

Sandy

7 éve, 7 hónapja és 21 napja

Wow de jól hangzik.

válasz erre