0 ℃Tiszta idő
2020. február 20., csütörtök • Aladár, Álmos

Tavaszi sonkatekercs

Mariann , 2014. március 22.
Ma egy nagyon érdekes, de annál finomabb receptet mutatunk be, melyet akár vendégváró falatként is tálalhatunk, de főételként is megállja a helyét. Tavaszias töltött sonka, de nem hagyományos módon.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 8 szelet gépsonka
 20 dkg tehéntúró
 4 evőkanál mexikói zöldségkeverék
 2 evőkanál torma
 3 tojás
 só, bors és csipetnyi porcukor
 liszt
 zsemlemorzsa
 olaj

Elkészítés:
A zöldségkeveréket pároljuk meg puhára. Közben a túróhoz keverjünk hozzá 1 tojást, a tormát, a sót, borsot és a porcukrot. Jól összekeverjük, majd a puhára párolt zöldséget is hozzáadjuk.

A sonkatekercseket megtöltjük a túrós keverékkel és hústű vagy fogpiszkáló segítségével rögzítjük őket. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük a tekercseket.

Rizzsel, salátával vagy krumplipürével tálaljuk.
 
4 hozzászólás

Pocok • Megszállott #4 • 6 éve, 5 hónapja és 5 napja

Nem hangzik rosszul! Jöhet!

Móni • Überbrutál #3 • 6 éve, 5 hónapja és 5 napja

Gusztusos étel! Megcsinálom valamelyik hétvégén.

zsebibaba • Überbrutál #2 • 6 éve, 5 hónapja és 5 napja

Furcsa, de biztos finom lehet.

csillucs • Nagymester #1 • 6 éve, 5 hónapja és 5 napja

De érdekesen hangzik. Ezt ki fogom próbálni az biztos.