13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Tavaszi saláta

Mariann , 2014. március 26.
Lassan megérkeznek a boltok polcaira a friss tavaszi zöldségek, így végre készíthetünk egészséges salátát. Rengeteg féle módon elkészíthetjük, csak a képzeletünk szab határt.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 fejes saláta
 3-4 szem paradicsom
 1 citrom
 olívaolaj
 1 kígyóuborka
 1 db kaliforniai paprika
 néhány szem retek
 1 csokor friss petrezselyem
 1 csokor újhagyma

Elkészítés:
A fejes salátát megmossuk és néhány levelét egyben hagyjuk, míg a többit vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a paprikát vékony csíkokra vágjuk.

A retket és az uborkát karikákra vágjuk. Előveszünk egy nagyobb tálat, amiben összekeverjük a hozzávalókat. A petrezselyem egy részét összevágjuk apróra és belekeverjük az olívaolajba. A citrom levét belefacsarjuk az olívába és összekeverjük. Az öntetet rálocsoljuk a salátára és összeforgatjuk, hogy mindenhova jusson belőle.

Kisebb salátás tálakat veszünk elő, kibéleljük őket a salátalevelekkel és beleszedjük a salátánkat. A végén néhány nagyobb petrezselyemmel díszítjük.
 
4 hozzászólás

Bogyó • Pipi #4 • 7 éve, 26 napja

Inkabb ruccolaval eszem, azt jobban szeretem.

Zita.Péter • Überbrutál #3 • 7 éve, 26 napja

Mindenféle salátát nagyon szeretek, viszonylag sokszor is eszem. Már várom hogy érkezzenek a friss zöldségek!

Pillangó • Hiperaktív #2 • 7 éve, 26 napja

Én egy kis főtt tojást is raknék bele, úgy még laktatóbb tud lenni.

Linda • Polihisztor #1 • 7 éve, 26 napja

Nyami! De jól néz ki.