Tavaszi reteksaláta

Mariann , 2018. április 07.
Mivel rengeteg most a friss retek, ezért ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz belőle egy nagyon egészséges és gyors salátát. Eheted magában is, de persze sült húsokhoz is kiváló köretnek.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 csomag hónapos retek
 1 db közepes kígyóuborka
 2 evőkanál borecet
 1 bögre zöldborsó
 1 evőkanál olívaolaj
 1 csokor petrezselyem
 2 ág rozmaring
 só, bors

Elkészítés:
A retkeket alaposan mossuk meg, nehogy maradjon rajta föld, majd vágjuk őket negyedekre, ha kisebbek lennének a retkek, akkor elég csak félbevágni őket. Az uborkát vágjuk karikákra, majd azokat is félbe. Tegyük ezeket egy tálba. A petrezselymet és a rozmaringot apróra vágjuk, megszórjuk vele a salátát és hozzáadjuk a borsót is.

Az öntethez a sót, a borsot és az ecetet kis habverővel összekeverjük, majd mehet hozzá az olaj is. Locsoljuk meg a salátát az öntettel, majd tegyük a hűtőbe az egészet, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
 
2 hozzászólás

hemberender • Hiperaktív #2 • 3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nyúl kaja.

Lili • Messiás #1 • 3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Szép színes saláta.