0 ℃Tiszta idő
2020. február 29., szombat • Szökőnap

Tavaszi medvehagymaleves

Mariann , 2014. március 20.
Ilyenkor tavasszal juthatunk hozzá a medvehagyma leveleihez, melyből rengeteg féle étel készíthető. A medvehagyma egyfajta gyógynövény, melyet még a barnamedvék is előszeretettel fogyasztanak. Íze hasonlít a fokhagymához, azonban gyógynövény tartalma sokkal magasabb.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 15 dkg medvehagymalevél
 1 szem burgonya
 2 szál újhagyma
 1 gerezd fokhagyma
 800 ml zöldség alapleves
 1 evőkanál vaj
 1 dl tejszín
 só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
Egy lábosban felforrósítjuk a vajat és beletesszük a felkarikázott újhagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Néhány perc párolás után a megtisztított és összevágott medvehagymát beletesszük és a kis darabokra vágott krumplit a lábosba.

Ezt követően jönnek a fűszerek ízlés szerint és a zöldségleveslé. 10-15 percig főzzük, hogy megpuhuljon a krumpli és a medvehagyma is. Ezután beleöntjük a tejszínt és néhány percig még főzzük. Egy botmixer segítségével pürésítjük a levest.

Petrezselyemmel vagy nyers medvehagymalevéllel díszítjük.
 
4 hozzászólás

Hampster • Megszállott #4 • 6 éve, 5 hónapja és 15 napja

Gusztusos! Mindenféle hagymalevest nagyon szeretek!

blondi • Überbrutál #3 • 6 éve, 5 hónapja és 15 napja

Ilyet még nem ettem! Ki fogom próbálni mert elég jól néz ki!

Kicsi • Überbrutál #2 • 6 éve, 5 hónapja és 15 napja

Mi már szedtünk, és sütöttem belőle pogit. De azt hiszem ezt is ki fogom próbálni.

Enci • Überbrutál #1 • 6 éve, 5 hónapja és 15 napja

Még sose ettem medvehagymát, de most felkeltette az érdeklődésemet.