9 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Tatár beefsteak

2016. december 16.
12.1251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha karácsonyra valamilyen különleges előételt is szeretnél készíteni a családnak vagy a vendégeidnek, akkor érdemes kipróbálni a tatár beefsteak-et. Ez egy könnye elkészíthető előétel, melyet friss pirítósra kell kenni és zöldségekkel fogyasztani.


Hozzávalók:
500 g marhabélszín
1,5 evőkanál dijoni mustár
1,5 evőkanál sűrített paradicsom
só, bors ízlés szerint
2 kávéskanál fűszerpaprika
1 közepes db vöröshagyma
2 db tojássárgája
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A húst érdemes a hentessel kétszer ledaráltatni, így nem kell otthon nekünk szenvedni még pluszban ezzel. A hagymát és a fokhagymát nagyon finomra összevágjuk és a hozzáadjuk a húshoz. Ehhez adjuk a többi hozzávalót, a fűszereket és alaposan összedolgozzuk az egészet tiszta kézzel. Közben érdemes kóstolgatni, hiszen mindenkinek más az ízlése.

Érdemes ezután lefedve néhány órára vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tenni. Végül pirítóssal, zöldségekkel és vajjal tálaljuk, ki hogy szereti fogyasztani.
3 hozzászólás

Perec

7 éve, 11 hónapja és 20 napja

Olyan finomat tudok rittyenteni, hogy azután tényleg mindenki megnyalja a 10 ujját!!!

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 11 hónapja és 20 napja

Eddig csak étteremben ettem mosolygó smiley otthon soha.

válasz erre

mokus84

7 éve, 11 hónapja és 20 napja

Tatárt nagyon szeretem, de elég ritkán eszem, nagyon drága a hús hozzá ha minőséget akar az ember.

válasz erre