17 °Ckevés felhő
2020. szeptember 24., csütörtök • Gellért, Mercédesz

Tárkonyos-limeos csirkemell

Mariann , 2020. szeptember 07.
Mai receptünk egy ízletes, tárkonyos-limeos csirkemell, amihez tálalhatunk friss kevert salátát, burgonyát vagy akár rizst is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 szelet csirkemell
 60 g vaj
 2 db lime
 1 evőkanál friss tárkony
 150 ml tejszín
 só, bors

Elkészítés:
A csirkemelleket irdaljuk be, de ne vágjuk őket teljesen félbe. A vajat keverjük el egy lime reszelt héjával, majd a keverék felével kenjük meg a csirkéket. Tegyük a csirkéket egy tepsire, majd öntsük le a limeok levével, szórjuk meg apróra vágott tárkonnyal, sóval és borssal. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük a csirkéket 20-30 percig.

Ha megsültek a csirkék, akkor vegyük őket ki, majd egy evőkanál vizet tegyünk a tepsibe és szedjük le a pörzsanyagokat és a szaftot egy lábosba. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, majd 1-2 perc főzés után mehet bele a tejszín. Végül tálaljuk a csirkemelleket a mártással együtt.
 
nincs még hozzászólás