24 °C
tiszta égbolt
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Tagliatelle diómártással

2014. szeptember 02.
2.1621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel nemsokára beérik a dió, ezért hoztunk egy olasz tésztaételt, melyet diós mártással készítünk. Egyszerű az elkészítése és gyorsan megvan. Nagyon finom, pikáns ízvilágot képvisel.
 


Hozzávalók:
500 g héjas dió
300 g tagliatelle
125 ml olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
5 dkg fenyőmag


Elkészítés:
A tésztát szokásos módon, bő sós vízben kifőzzük. A fenyőmagokat pirítsuk meg pár perc alatt. A diót pucoljuk meg és daráljuk le. Majd adjuk hozzá a fenyőmagot, az olívaolajat, a fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Sózzuk meg. Az egészet daráljuk össze, hogy krémes mártást kapjunk.

Végül a tésztát keverjük össze a mártással és tálalhatjuk is. Reszelhetünk rá egy kevés sajtot.
5 hozzászólás

Kicsi

11 éve, 7 hónapja és 9 napja

Egy valami tart vissza ettől a recepttől.. A fenyőmag. Nem vagyok paranoiás, és nálunk is egyre elterjedtebb az ínyenc,és egyszerű kajákban egyaránt, de mivel az ember nem tudhatja, hogy allergiás rá vagy sem,így ez eléggé lutri.

válasz erre

Natasha

11 éve, 9 hónapja és 4 napja

Finom lehet. mosolygó smiley A diós tésztát is szeretem.

válasz erre

Minoni

11 éve, 9 hónapja és 4 napja

zitucska írta:
Diómártással?? Hát ez elég furán hangzik.
Nagyon de nekem tetszik!mosolygó smiley Van dióstészta is, azt is szeretem.

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 9 hónapja és 4 napja

elég pikáns, de jó lehet mosolygó smiley

válasz erre

zitucska

11 éve, 9 hónapja és 4 napja

Diómártással?? Hát ez elég furán hangzik.

válasz erre