9 ℃Esik
2017. december 15., péntek • Valér

Szuvidolt pulykamell

Mariann , 2017. november 24.
Ha van időd a főzésre, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni a szuvidált vagy más néven 'sous vide' pulykamell receptet. Ennek a főzési technikának a lényege, hogy alacsony hőfokon kell a húst elkészíteni a sütőben.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g pulykamell
 só, bors
 50 g vaj
 pici rozmaring

Elkészítés:
A pulykát mossuk meg, majd tegyük egy sütőzacskóba. Szórjuk bele a sót, borsot és a rozmaringot, majd adjuk hozzá a vajat is. Alaposan keverjük össze az egészet. Ezután amennyire csak lehet szorítsuk ki a zacskóból a levegőt és zárjuk le jó erősen.

67-68 fokra előmelegített sütőbe tesszük a húst és 2-2,5 órán keresztül hagyjuk sülni. Ha szeretnénk, hogy a külső réteg ropogjon, a végén bontsuk ki a zacskót és pirítsuk meg a hús tetejét.
 
3 hozzászólás

debbie • Csirke #3 • 2 hete és 6 napja

Nem a legegyszerűbb.

bettike • Überbrutál #2 • 2 hete és 6 napja

Nem ettem még ilyet szerintem.

kalifa • Pipi #1 • 2 hete és 6 napja

wow eddig így még nem sütöttem húst.