Hozzávalók:
600 g szőlő
2 dl muskotályos bor
4 tojás
100 g puha vaj
150 g cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
100 g liszt
100 g keményítő
1 csomag sütőpor
2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A szőlőt megmossuk és leszemezzük, majd egy tálba tesszük és meglocsoljuk a borral, majd addig hagyjuk ázni, míg a tésztát elkészítjük.
A tésztához a vajat elkeverjük a cukorral. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat belekeverjük a cukros vajba. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a keményítőt, majd az egészet hozzákeverjük a tojásos masszához.
A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a tésztába úgy, hogy ne törjön össze. A tészta felét beleöntjük a kivajazott formába, majd a leszűrt szőlőszemeket rátesszük. Végül a tészta másik felét is ráöntjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 50 percig sütjük.